Online nastava

Za nastavu uživo koristimo alat Google Meet za kojeg je dovoljno da imate otvorenu Gmail elektroničku poštu da bi ste mogli pristupiti nastavi uživo. Prilikom spajanja sa računala preporučujemo Google Chrome internetski preglednik. Ukoliko nemate instaliran Google Meet na mobitelu, tu su vam i linkovi za preuzimanje.

meet_androidmeet_ios

Prijavite se u vaš Gmail račun i slijedite upute. Prvi korak je da odaberete poslovnicu u kojoj ste upisani, nakon čega se automatski pokreće aplikacija Google Meet (na računalu se pokrene unutar web preglednika,) gdje će te morati zatražiti pristup  (vidi sliku dole) online predavanjima nakon čega predavač odobrava pristup.

Kad predavač prihvati vašu prijavu otvara se sučelje preko kojeg pratite nastavu. Može se desiti da u trenutku kad pošaljete zahtjev za pridruživanje, predavač ne vidi odmah zahtjev pa ukoliko vidite da se niste spojili, ponovite zahtjev

Da bi sučelje bilo pregledno (kao na slici gore), potrebno je samo napraviti slijedeće. U donjem desnom kutu kliknite za tri točkice, zatim odaberite Promjeni izgled. U postavkama prikaza daberite  Bočna traka i potvrdite sa X.

Radi što kvalitetnije veze bilo bi dobro da isključite svoju kameru, a mikrofon uključujete prema potrebi ako imate bilo kakvih pitanja.

Ako nakon spajanja ima bilo kakvih problema sa zvukom ili slikom obavijestite predavača na način da pokrenete chat I pošaljete poruku o određenom problemu. Chat će te pokrenuti klikom u gornjem desnom kutu.

Mikrofon
(uključen/isključen)

Kamera
(uključen/isključen)

Napuštanje
online nastave

Hoteljersko turistički tehničar

Online nastava

Pokreni

Komercijalist

Online nastava

Pokreni

Tehničar cestovnog prometa

Online nastava

Pokreni

Prodavač

Online nastava

Pokreni

Vozač motornog vozila

Online nastava

Pokreni